Jane in de consultancywereld

Werk vinden in de bouw: vacature calculator

Vacature calculator

Vacatures als calculator in bouw liggen niet voor het oprapen. Het berekenen van de verwachte prijs voor een bouwproject is een unieke taak en vergt expertise. Er zijn bedrijven waar een calculator een vast onderdeel van het bedrijf is, maar veelal zien we toch dat calculators op oproepbasis of als zelfstandige werken. Een vacature calculator vinden? Lees gauw verder. In deze blogpost geef ik tips en tricks hoe je eenvoudig en snel aan de slag kunt als calculator.

Seculiere vacaturesite

De beste manier om geschikte vacatures te vinden, is door te zoeken op seculiere vacaturesite die zich richten op personeel in de bouw. Op deze vacaturesites plaatsen de meeste bouwbedrijven hun vacatures en vinden zij geschikt personeel. Het is zeker aan te raden om een e-mail alert aan te maken. Op deze manier wordt je per e-mail op de hoogte gehouden wanneer er een nieuwe vacature calculator geplaatst word. Je kunt dat als eerste reageren en bent er zo snel bij. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van grote, algemene vacaturesites, maar toch blijkt het dat hier minder vacatures als calculator geplaatst worden.

Open sollicitatie

Initiatief loont zegt men wel eens. Je kunt het erop wagen en open sollicitaties sturen naar bedrijven waar jij in geïnteresseerd bent. Wie weet zijn zij wel op zoek naar een calculator, zo niet, dan kom je in ieder geval wel gelijk in hun systeem te staan. Je kunt het zien als een investering. Wie weet is er momenteel geen vraag naar een calculator, maar wordt je over een maand gevraagd om te helpen. Het is niet de meest effectieve methode, maar op de lange duur kun je hier wel profijt van hebben.

Begin voor jezelf

Het mooie aan de functie als calculator, is dat er vraag is naar jouw expertise. Wanneer bedrijven niet vast een calculator in dienst hebben, moeten zij er zelf een inschakelen. In plaats van zoeken naar een vaste functie bij een bedrijf, kun je als calculator ook eenvoudig voor jezelf beginnen. Op deze manier kun je zelf jouw werktijden bepalen en ben je niet afhankelijk van een bedrijf.  Een vacature als calculator vinden? Weet waar je moet zoeken en het scheelt je de helft in tijd. Ga op zoek naar een seculiere vacaturesite die zich richt op werken in de bouw. Als je een mooi bedrijf tegenkomt, kun je natuurlijk ook altijd een open sollicitatie sturen. Neem zelf het initiatief en vindt zo jouw droombaan. Neem het hef helemaal in eigen hand en begin gewoon voor jezelf. Op deze manier ben je minder afhankelijk en ben je eigen baas.

Voor meer informatie spreek met Centerpoint Advies.


Delen